www.loneskrubbeltrang.dk 

 

Adoptionsrådgivning (PAS)

 

Erfaring viser, at rådgivning på et tidligt tidspunkt efter adoptionen ofte er brugbar for mange adoptivfamilier. I tiden efter adoptionen er det langt fra ualmindeligt, at adoptivfamilier i større eller mindre omfang oplever udfordringer. Måske er der nogle hverdagssituationer, som man ikke kan få til at fungere, eller familien kan komme i tvivl om, hvorvidt den vigtige tilknytningsproces er i gang.

 

Projekt om rådgivning efter adoption

Der gennemføres i 2012 og 2013 et projekt, der skal rådgive adoptivfamilierne om de problemstillinger, der kan opstå i tiden efter adoptionen.

 

Et rådgivningsforløb finder sted hos en rådgiver, som ud over en relevant terapeutisk uddannelse, har faglig erfaring med de problemstillinger, som adoptivfamilier kan opleve efter adoptionen.

 

Ankestyrelsen finansierer størstedelen af rådgivningen med satspuljemidler. Familien skal dog selv betale 100 kr. pr. time, som betales direkte til rådgiveren.

 

Hvem kan deltage i forsøgsprojektet?

  • Adoptivfamilier, inden for de første fem år siden hjemtagelsen af det sidste barn. Barnets alder har ingen betydning.
  • Uanset om barnet/børnene er født i Danmark eller i udlandet kan familien deltage i projektet

 

Hvordan foregår et rådgivningsforløb?

Familien kontakter selv den rådgiver, som man ønsker at starte et forløb hos. Hvis den rådgiver, man har valgt, ikke har mulighed for at yde rådgivning, vil man blive henvist til en anden rådgiver. Det besluttes sammen med den enkelte rådgiver, hvordan forløbet mere specifikt bør foregå i forhold til den enkelte familie.

 

Læs videre om projektet på:

http://www.familiestyrelsen.dk/boern/adoption/raadgivningefteradoption/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ventetid

Der er i øjeblikket ca. 3-4 ugers ventetid.

 

 

Afbud

Husk at melde afbud i god tid, senest kl. 12 dagen før vores aftale, ellers faktureres fuld pris.